tisdag 3 maj 2011

GÖR EGNA PEBBLES

Kikar in och bjuder på ett tips mellan arbetet som pågår i kulisserna för denna blogg.

Tipsar idag om att göra sina egna pebbles. Vet inte vad det svenska ordet är för dessa. Prima marknadsför såna här pebbles och du kan se fler av deras varianter genom att klicka här.

Du behöver genomskinliga halvstenar som du kan köpa i blomsterhandeln. De används oftast i blomsterdekorationer och jag har köpt mina på Plantagen. Mönsterpapper och lim. Jag använder glossy accent eftersom den blir transparant när den torkat. Jag har även använt en ½" punch, men det går lika bra att klippa ut små cirklar ur mönsterpappret.

Här har jag punchat ut små cirklar ur de papper jag vill använda. På de vita cirklarna har jag stämplat med små clearstampbokstäver.

Ta lite glossy accent på baksidan av stenen och fäst den på papperscirkeln. Sen får de ligga och torka.

Under tiden fixar jag till en etikett genom att rita av Primas egen etikett på ett cardstock.
Klipper sen ut den och färgar in kanterna med Tea dye distressdyna och mitt eget infärgningsverktyg som du finner här.

Jag lackade även baksidan av stenen och när den torkat satte jag på en icke permanent glue dot
och fäste stenen på min etikett. Textstämpeln är privat. Dessa stenar förstorar mönstret likt ett förstorningsglas. Nu speglar sig ljuset ganska mycket i stenarna så det kanske är svårt att se motiven ordentligt.

Hoppas du testar:) Kanske en gåva till en pysselkompis eller så dekorerar du dina alster med stenarna. En sån här sten i mitten av en blomma blir snyggt!


//Tesa