onsdag 5 januari 2011

TROLLERIKORT

Hej & God fortsättning!

Efter detta juluppehåll är jag nu sprängfylld med ideér som jag naturligtvis tänker dela med mig av till Er:)
Men först skulle jag bara vilja få lite återkoppling från Er som följer mig.
Vad tycker Ni om tipsen?
Är det något som saknas?
Förstår Ni mina beskrivningar?
Ja, vad Ni än kan tänkas komma på så skulle jag vilja att Ni låter mig få veta. Det betyder mycket för mig att få reda på det och det är ju tack vare Er som jag fortsätter. Så lämna gärna en liten kommentar om du kikar in.

Nu över till veckans tips!
Hade ingen aning om vad jag skulle kalla detta kort så det fick bli "Trollerikort":)

Och naturligtvis när jag skulle sätta mig och göra det så var batteriet slut i kameran. Så det är fotat med hjälp av min Iphone.


Jag utgår från ett papper i måtten 6 x 9½ inch. Bigar/skårar det på 3-6-9 inch. Alltså 3 lika stora delar och en lite flik för att fästa ihop kortet.

Vik bigningarna. Klipp ur en bit av pappret på båda sidorna enl bilden. Ca ½ inch från kanterna och ca 1 inch från toppen.


Klipp nu ut en bit plast från en plastpåse. Den ska vara lite smalare än springan och ska gå hela vägen runt. Se bilden här nedan.Jag fäster plasten som ett bälte runt pappret. Det ska inte vara spänt utan hänga lite löst. Detta för att plasten ska kunna röra sig runt.


På mittdelen har jag punchat ut en halvcirkel.


Jag skär sedan ut mönsterpapper som jag ska fästa i plasten. 2 st 13,4 x 6 cm och 2 st 12,8 x 5,5 cm (Det blev för krångliga mått i inch)


Jag vänder sen på kortet enl. bilden. Fäster dubbelhäftande tejp på plasten längst ner. Sen sätter jag fast mönsterpappret mot tejpen. Pappret ska sitta kant i kant med den nedersta utklippta delen. Se bild nedan.
Vänd sedan på kortet igen. Nu fäster jag dubbelhäftande tejp längst upp på plasten och det andra mönsterpappret ska sitta kant i kant med den översta utklippta delen. Mönstersidan inåt. Du ska alltså inte se mönstret när du fäster det i tejpen. Se bild nedan
Vik in delen med plast mot delen med den utstansade halvcirkeln. Fäst dubbelhäftande tejp i kanten. Vik sedan ner den sista delen. Vik in den lilla fliken och fäst den mot tejpen. Se till så att inte mönsterpappret fastnar i tejpen.


Här är kortet ihopvikt och redo för att dekoreras.


När du sen drar i den översta delen med mönsterpapper så åker den nedersta delen ut automatiskt, TROLLERI!! ;)


Klippte till ett mönsterpapper som jag fäste på framsidan av kortet. Stämplade texten "Live-Laught-Love" från Prickiform. Limmade fast en pärlswirl. En dragspelsblomma satte jag fast på den delen av mönsterpappret som sticker upp inuti kortet.


Voila! Hälsningen skriver/stämplar du på någon av flikarna eller på baksidan.


Låt mig gärna få se ditt alster om du provar.

//Tesa