tisdag 11 januari 2011

PRESENTKORT AV ETT KUVERT

Tusen tack för alla återkopplingar och goa ord. Det jag kunde utläsa var att några saknade cm-mått istället för inch. Jag har tagit det till mig och det finns ju inget som hindrar mig från att skriva båda måtten i mina inlägg:) Tack än en gång för att ni tog er tid att skriva.


Idag ska jag visa ett presentkort jag gjort av ett kuvert.
Jag börjar med att vika kuvertet på mitten.

Jag klipper upp kanten på locket, se bild.

Jag måttar ut ett mönsterpapper och fäster det på den högra halvan. Jag sticker också in en gummidyna i kuvertet för att jag ska kunna skära i pappret med en skalpell utan att det ska gå rätt igenom.

Måttar ut vart jag vill att öppningen till presentkortet ska vara. Ungefär mitt på presentkortet gjorde jag 2 markeringar med en penna.

Sen skar jag ett snitt mellan markeringarna och stoppade ner presentkortet.
Fäste sen mönsterpapper på vänstersidan också.

Ritade av locket på en kuverthalva och klippte ut mallen.
Sen vek jag mallen på mitten och ritade av den den tunnare delen så att
det blir en symmetrisk form.

Överförde mallen till locket och klippte längst linjen.

Gjorde likadant på den vänstra delen.

Använde mallen för att klippa ut mönsterpapper till locken och fäste dom. Limmade sen fast locken mot underlaget. Man kan även välja att låta locken vara öppna så att man kan stoppa ner ett meddelande i fickorna om man vill.
Skar ut en hälsningsruta och stämplade med texten "Grattis.03" från Prickiform.

Här är framsidan. Jag valde att hålla den riktigt clean pga det färgglada pappret. Jag använde just dessa papper för att det är en liten flicka som ska få kortet. Tog fram symaskinen för att sy några sömmar. Virade floss/pappersnöre runt kortet och fäste fast en knapp.


************************************

Som tack för alla era återkopplingar har jag lottat ut ett pris bland er som lämnade en kommentar i mitt tidigare inlägg. Jag räknade bort en kommentar för att 2 kom från samma person.Grattis Annelie - Min lilla scrapvrå!
Maila din adress till
tesaprickiformar[a]live.se (snabel-a istället för [a])
så kommer ett litet paket på posten:)

/Tesa