tisdag 23 februari 2010

GLASFIBERTEJP

För några år sen hittade jag glasfibertejp hemma i gömmorna och var bara tvungen att utforska den lite närmare. Tänkte visa er vad man kan hitta på.

Bild lånad från nätet. Passande namn på produkten:))Du behöver glasfibertejp, OH-plast eller liknande och akrylfärg.

Jag har här fäst remsorna på OH-plast och sedan färgat i dom med olika färger. Remsan i mitten är ofärgad. Glasfibertejpen är självhäftande, men lossnar lätt från plasten. När jag jobbar med akrylfärg brukar jag använda små bitar av ituklippt disksvamp, men hittade naturligtvis inte dessa nu när jag skulle göra det utan jag tog istället en pensel och målade färgen över remsorna.

Flera färger.

Låt sen färgen torka ordentligt innan du drar av remsan. Ska du inte använda den direkt så kan du med fördel låta den sitta kvar på plasten och förvara den så.

Du kan använda den som en "matta" under tex. en text.

Här fäste jag remsan på ett rent OH ark och stansade sen ut blomman.

Här stansade jag ut bokstäver istället.

Ett kort där jag använt de rosa remsorna. Klippte remsan på mitten och fäste på kortet. Stansade ut en mängd blommor som jag fäste runt det rosa-embossade hjärtat från PRICKIFORM, där du även finner "Tack" stämpeln och tagpunchen jag använt för att stansa ut texten. Swirlramen är en die och kommer från Bosscut. Bladen har jag klippt av från ett band.


Här gjorde jag ett kort där jag använt den gula remsan under det stämplade motivet på påskäggen som även de finns hos PRICKIFORM. Jag har maskat äggstämpeln. Vågorna har jag liftat av mig själv från ett gammalt kort från början av april-09. Jag har använt min Screwpunch till bården.

//Tesa