måndag 3 augusti 2009

MUFFINS

För en tid sen såg jag en film på YouTube där de gjorde små härliga pappersmuffins i alla möjliga olika färger. Tyvärr fanns ingen mall till de nyttiga godbitarna. Men jag är inte den som är den. Jag satt mig på min kammare och ritade ihop en mall. Det ska jag bjuda er på idag.

Min mall kan du ladda ner här

Börja med att klippa ut mallen till formen och överför till ditt papper. Biga (skåra) de svarta linjerna och klipp längst den streckade linjen. Vik alla bigningar.


Klistra flikarna på insidan av formen (se bilder)

Klipp ut mallen till din muffins och överför till önskat papper. Biga och vik vid de svarta linjerna och klipp efter den streckade linjen. Tillvägagångssättet är detsamma på denna form som den tidigare. Limma ihop flikarna på insidan av formen. När den torkat ska du vika in de 6 bladen och du lägger dem omlott enl. bilden. Den sista viks in underifrån. Sen tar du en glue dots eller lim på botten av din muffins och limmar fast den i formen. Du kan använda denna lilla muffins som presentask för t.ex ett smycke. Eller varför inte några omonterade stämplar. Endast fantasin sätter gränser.
//Tesa