onsdag 22 september 2010

MASKER

Jag har använt masker från Tim Holtz och även egna.


Min egen mask har jag gjort genom att klippa ut en bild från en tidning. Fredagens "Klick-bilaga" innehåller många bra kropps-siluettbilder. Men givetvis kan man använda vilka bilder som helst. Bara det ger en bra siluett. Jag klär in bilden i självhäftande plast för att den inte ska gå sönder och för att jag vill kunna använda den fler gånger.

Här är en annan siluettbild som jag bestämde mig för att använda på detta kort. Jag lägger ut den där jag vill ha den och placerar även ut maskerna från Tim Holtz. Jag använde lite tejp under bilden för att masken ska ligga still. Maskerna från TH är redan klistriga på baksidan.

Med en minimister fylld med vatten, distressdroppar och perfect pearls sprutar jag färgen över pappret.

Texten är en stämpel från Prickiform "Wish upon a star.01". Jag har väl sagt att den är mycket användbar:)
Stämplar även några cirklar över pappret.

När jag sen tar bort maskerna ser pappret ut så här. Jag har ruggat upp kanterna på pappret och chalkat/färgat in med en brun dyna.

Några pärlor

Här ser ni skimret i färgen.
Denna teknik kan varieras i oändlighet. Stansa ut texter eller använd schabloner etc.
Jag använder vinyl från Quikutz till texter och andra små masker för att den är självhäftande. Den är även lätt att ta bort utan fula märken.

Denna canvastavla gjorde jag till min dotter för ett tag sen. Här har jag använt en utstansad text som mask. "STAR". Även stjärnorna är utstansad. Jag använde 2 färger till denna tavla. Rosa och svart mist. Vit akrylfärg har jag smetat ut lite här och var. Röda pärlor.
Dessa kort gjorde jag för snart ett år sedan och finns hemma hos andra härlig pysslare.

Texten "KAOS" fick jag till genom att använda bokstavsplåtar från Tim Holtz som mask.
Swirlarna är privata.

I hörnet har jag använt punchinella som mask.
Hoppas ni fann inspiration att testa.
//Tesa