torsdag 7 oktober 2010

ALCOHOL INKS

Var på mässa i helgen och köpte några flaskor med Adirondack Alkohol Inks. Har sett lite olika tekniker och jag var sugen på att testa själv. Tänkte visa hur jag gjorde.

Jag använde Alco Inks i olika nyanser, blending solution, knappar, fragments (plastplattor), OH-plast, glossy cardstock (kanske fungerar med fotopapper) och förklistrade pärlor. Det finns filtdynor från Ranger som ska användas till dessa färger, men jag valde att klippa egna bitar av vit filt som jag köpt på Panduro. Dessa filtdynor fäster man sen på Inkessentials blending tool.

Duttade ut olika färger på filten.

Dabbade filtdynan över Tim Holtz fragments som är små plastskivor. Detta fungerar även på glas. Där det blir för mycket färg kan man droppa på lite blending solution som separerar färgerna.

Dabbade även några knappar som blivit kvar i lådan pga fel färg.

Några förklistrade pärlor fick en annan färg. Droppade på svart färg på en ny filtdyna när jag färgade in dessa.

Här har dabbat färg på en ny platta, jag borrat även hål i den med en Dremmel multiborr.
Fäste plattan på ett mönsterpapper med text så att pappret lyser igenom.
Limmade fast plattan på pappret med glossy accent.

Bakgrund. Istället för att dabba runt färgen drog jag färgen snett över pappret.

Här stämplade jag på OH-plast med svart staz on dyna och dabbade färg på baksidan av plasten. Fäste sen plasten på ett vitt cardstock för att framhäva färgerna. Blev lite konstig färg på fotot. Nedan ser ni de rätta färgerna.

Fäste sen arket på en konservburk. Mitt nya pennställ:) Textstämpeln kommer från Prickiform.
Det var riktigt kul att leka med alco inks, önskar bara att jag hade flera färger just nu. Blir till att beställa fler:)
//Tesa